Model trucks in Scale 1/24
Ik ben Jacco en ben in 1966 geboren. Ik woon samen met mijn vriendin Ilse en dochter Meike in Maasbree. Zoals zovelen ben ik in aanraking gekomen met modelbouw in mijn jonge jaren. Ik was ongeveer acht jaar. Eerst plakte ik alles in elkaar, van vliegtuigen tot boten tot auto’s. Al vroeg in mijn jeugd wist ik dat ik vrachtwagenchauffeur wilde worden en mijn interesse ging dan ook steeds meer naar het bouwen van vrachtwagens uit. Ik ben nooit chauffeur geworden, maar tegenwoordig beroepsmatig wel de hele dag onderweg. Mijn eerste bouwdoos van een vrachtwagen werd samen met mijn vader in een paar uurtjes aan de keukentafel gebouwd. Mijn moeder verzon de kleurstelling van de cabine. Vanaf toen is het snel gegaan met bouwen. Toen Italeri uitkwam met de Scania H142 moest ik die meteen hebben. Ieder model dat erop volgde werd al gauw aan de collectie toegevoegd.  
Er werd altijd ‘out of the box’ gebouwd, maar meestal in zelf verzonnen kleuren geschilderd. Schilderen ging me goed af. Vaak geloofde men niet dat ik het met een penseel geverfd had. Later werden er wat dingetjes veranderd of aangepast en op een gegeven moment werd de moed verzameld om de zaag in een chassis te zetten. Ook hebben sommige modellen meerdere levens gekregen. Soms zijn ze wel drie keer uitelkaar gehaald en opnieuw gebouwd. Het werd een liefhebberij om oude gebouwde modellen, die ik kreeg van kennissen, te restaureren. Leuk werd het pas toen ik met de rode Scania van Blondie in de Nederlandse Truckstar (nr. 12 1993) kwam te staan (de eerste poging van een 'conversie').
 
 
Nog leuker vond ik het dat mijn TERBERG F1350 in het Engelse blad 'Truck Model World' (september 1993) op de 'Readers’ Models'-pagina werd geplaatst. En tijdens de opening van het nieuwe bedrijfspand van Terberg in Baarlo stond hij tentoongesteld bij de inkom.
 
   
Ik heb wel eens trucks in opdracht gebouwd, maar dan heb je niet de zogenaamde ‘modelbouwersvrijheid’, omdat je een bepaalde truck precies moet namaken. Tevens zit je vaak aan een deadline vast. Liever maakte ik trucks die ik zelf leuk vond. In de loop der jaren werden er een hoop bouwdozen van trucks gekocht, maar nog zonder (bouw)bestemming. Deze werden dan in een grote doos, waar een wasmachine in had gezeten, opgeslagen. Deze grote doos is in mijn leven drie keer meeverhuisd. Het modelbouwen heeft zo’n twintig jaar stilgelegen, maar ik had nog wel alles bewaard. Ondertussen wat andere hobby’s uitgeoefend, zoals computers bouwen en gsm’s repareren en unlocken.
Vanaf ik in 2009 de modelbouwshow in Jabbeke bezocht heb is het weer gaan ‘kriebelen’. Omdat ik twintig jaar niks meer gedaan had, een Italeri Scania R620 gekocht met de bedoeling deze ‘out of the box’ te bouwen, om te kijken of ik het nog in de vingers had. Na heel wat uurtjes op internet naar plaatjes van Scania’s voor voorbeelden gezocht te hebben, was dat voornemen gauw van de baan. Er moesten toch wat dingetjes aangepast worden en zo ontstond de Scania Virtual Tuning, volgens een photoshop-voorbeeld.  
 
 Photoshop   Model
 
Toen die eenmaal af was en na leuke reacties op de modelbouwshow in Jabbeke in 2010 had ik de smaak te pakken.  Alle computer- en gsm spullen de deur uit en weer vol passie op de modelbouw gestort!!!

Maak een Gratis Website met JouwWeb